“Mekanik ağrıların tedavisinde doğru teşhis büyük önem taşıyor”

Ağrı Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Önemli Uyarılar

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, ağrı tedavisinde yeni yöntemlerin ve yanlış uygulamaların potansiyel tehlikelerini vurguluyor. Dr. Özkoçak, “Ağrı, günlük yaşamı olumsuz etkileyen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Nöropatik ya da mekanik kökenli ağrılar modern tıp teknikleriyle kontrol altına alınabilir. Özellikle mekanik ağrıların doğru teşhisi tedavi sürecinde kritik bir öneme sahiptir” diyor.

Detaylı bir muayenenin gerekliliğine değinen Dr. Özkoçak, tedavide kullanılan ileri teknoloji cihazlar hakkında bilgi veriyor: “Tedavilerde yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavileri, elektromanyetik ve modern elektroterapi cihazları gibi son teknoloji ürünler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlar geleneksel egzersizlerle birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir.”

“Ağrıyla Birlikte Kaynağını Ele Almak Önemli”

Tedaviye yanıt alamayan durumlarda alternatif yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurgulayan Dr. Özkoçak, “Bu yöntemler arasında ağrı mezoterapisi, nöralterapi, eklem tedavisi için kullanılan eksozom, kök hücre, PRP enjeksiyonları gibi uygulamalar yer almaktadır” diyor.

Ağrı tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çeken Dr. Özkoçak, “Ağrı semptomunu değil, kaynağıyla birlikte ele almak gereklidir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle herkes ağrısız bir yaşamı hak eder” sözleriyle konuşmasını noktalıyor. (DHA)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 22 ay sonra gelen faiz indirimi gazetelerde böyle yankılandı: Piyasalar rahatladı

TIKLAYIN – 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl geçti?

TIKLAYIN – Fatih Terim transferi “Merhaba İmparator” diye duyuruldu

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Asgari ücreti unutun, Kudüs’ün fethi yakın!

TIKLAYIN – Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi iddiası!

TIKLAYIN – Anket şirketleri yöneticileri yanıtladı: CHP neden oy kaybediyor?

TIKLAYIN – Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.