Dev tıbbi malzeme firması Türklab, konkordato ilan etti

Türklab, Covid-19 Pandemisi Döneminde Konkordato İlan Etti

Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi sürecinde yerli test kitlerini yurt dışına satışıyla adından söz ettiren İzmir merkezli Türklab firması, konkordato ilan etti.

TÜRKLAB, İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 Yıldır Faaliyet Gösteriyordu

İzmir’in Menderes ilçesinde bulunan İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde 27 yıldır faaliyet gösteren Türklab, mali sıkıntılarla boğuşmaktaydı. Firma, yerli antikor kullandığı test kitlerini yurt dışına pazarlayarak küresel arenada kendine sağlam bir yer edinmişti. Ancak yaşanan mali sorunlar nedeniyle İzmir 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu.

Şahin Yağlıdere ve Kartal Yağlıdere’nin sahip olduğu Türklab Tıbbi Malzemeler, S.K. Teknoloji Araştırma Geliştirme ve Farlab İlaç Özel Sağlık Hizmetleri adlı şirketler, bir borç yapılandırma sürecine girdi ve mahkemeden geçici mühlet kararı aldı. Türklab’a ve bağlı şirketlerine uygun bir konkordato süreci sağlanması amacıyla Hatice Karpuzoğlu ve Hukukçu Doç. Dr. Bilgehan Yeşilova, geçici konkordato komiseri olarak atanmıştır. Mahkeme, gelecek duruşmayı, geçici mühletin sona ereceği 8 Temmuz tarihinde gerçekleştirecektir.

Türklab, 1996 yılında Labmen adıyla kurulmuş ve daha sonra ismini Türklab olarak değiştirmiştir. Firma, ilk olarak gebelik testi üretimiyle sektöre adım atmıştır. Kartal Yağlıdere’nin 2001’de şirketi devralmasının ardından Türklab, uluslararası alanda da faaliyet göstermeye başlamıştır. Firma, 2000’lerin başında Almanya’da 12 bin bayili bir ilaç firmasıyla işbirliği yapmıştır.

2008 yılında üretim kapasitesini artırarak İzmir AOSB’ye taşınan Türklab, 2014 yılında modern teknolojilere yatırım yapmış ve Covid-19 pandemisi sürecinde yerli test kitlerini yurt dışına satışını gerçekleştirerek büyük bir başarı elde etmiştir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.