Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugünkü başarı, gençlere umutsuzluk aşılayan zihniyete indirilmiş ağır bir darbedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 6a Uydusunu Devreye Aldı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 6a uydusunun devreye alınması töreninde önemli açıklamalarda bulundu. “Yapamayız’ diyenlere inat, ‘Biz yaparız, hatta daha iyisini yaparız’ dedik” diyen Erdoğan, Türkiye’nin yerli ve milli haberleşme uydusu olan Türksat 6a’nın 9 Temmuz 2024’te uzaya fırlatıldığını hatırlattı. Türksat 6a’nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Türksat’ın işlettiği haberleşme uydularının sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

Türksat 6a’nın Önemi

Türksat 6a’nın en az 15 yıl hizmet vereceğini vurgulayan Erdoğan, yer sabit özelliği taşıyan uydunun geniş kapsamda televizyon yayıncılığı ve acil durum haberleşmesi hizmetleri sunacağını açıkladı. Ayrıca, Türksat 6a’nın kesintisiz televizyon yayıncılığı açısından kritik önem taşıdığını belirten Erdoğan, Türksat 6a’nın Türkiye’nin haberleşme alanındaki yerini güçlendireceğini vurguladı.

Türkiye’nin Uydu Teknolojisi Yükselişi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 6a’nın Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji üretme hedefine önemli bir katkı sağladığını belirtti. Geliştirilen teknolojiler sayesinde Türkiye’nin haberleşme uydusu üretebilen 11 ülkeden biri konumuna yükseldiğini ifade eden Erdoğan, Türksat uydularının dünya çapında hizmet alanının 5 milyara ulaşacağını açıkladı.

Türkiye’nin Küresel Arenadaki Yeri

Erdoğan, Türkiye’nin güvenlik ve iletişim açısından stratejik öneme sahip olan yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6a ile küresel arenadaki konumunu güçlendirdiğini belirtti. Türkiye’nin teknoloji transferi ve yerlileştirme çalışmalarıyla uluslararası alanda rekabet edebilir hale geldiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin gelecekteki uzay projelerinde de önemli rol oynayacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Related Posts

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Sonsuz enerjiye dev adım! Tarihi füzyon başarısı

Fransa, nükleer füzyon teknolojisinde çığır açan bir başarıya imza attı. Fransız Alternatif Enerjiler ve Atom Enerjisi Komisyonu’nun (CEA) yönetimindeki WEST (Tungsten Environment in Steady-state Tokamak) reaktörü, 50 milyon derecelik süper sıcak …

Yapay zeka, bu 3 meslekte Z Kuşağının yerini aldı!

Yapay zekâ, özellikle rutin veri girişi, müşteri hizmetleri ve içerik üretimi alanlarında Z Kuşağı’nın öncelikli işlerini sessizce devraldı. Otomatik sistemler, hatasız ve kesintisiz çalışarak bu mesleklerdeki genç çalışanları ikinci plana iterken; hız ve maliyet avantajı sunuyor.

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir