Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Enerji Piyasasında İthalat Rakamlarında Artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınladığı “Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu”na göre, şubatta yapılan doğal gaz ithalatı geçen yıla göre %16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküpe ulaştı. Bu ithalatın 3 milyar 370 milyon metreküpü boru hatları aracılığıyla yapılırken, 3 milyar 62 milyon metreküpü ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri tarafından gerçekleştirildi.

Rusya’dan yapılan 2 milyar 410 milyon metreküplük doğal gaz ithalatıyla şubattaki en büyük tedarikçi konumunda bulunurken, ABD 2 milyar 19 milyon metreküp ve Azerbaycan 876 milyon metreküp ile onu takip etti. İran’dan ise 83 milyon metreküp boru gazı ithalatı gerçekleşti.

Bu dönemde ayrıca Cezayir’den 334 milyon metreküp, Nijerya’dan 288 milyon metreküp, Trinidad ve Tobago’dan 164 milyon metreküp, Kamerun’dan 91 milyon metreküp, Umman’dan 90 milyon metreküp ve Mozambik’ten 74 milyon metreküp LNG ithal edildi.

Konutlarda Doğal Gaz Tüketimi Arttı!

Türkiye genelinde doğal gaz tüketimi ise şubatta geçen yıla göre %19,1 artışla 7 milyar 550 milyon metreküpe yükseldi. Sanayi sektöründe tüketim %0,9 artarak 1 milyar 154 milyon metreküpe çıktı. Elektrik santrallerindeki doğal gaz tüketimi ise %156,9 artışla 1 milyar 338 milyon metreküpe ulaştı.

Öte yandan konutlardaki doğal gaz tüketimi %6 artarak 3 milyar 793 milyon metreküpe ulaştı. Türkiye’nin şubat ayı doğal gaz stok miktarı ise geçen yıla göre %50,8 azalarak yaklaşık 2 milyar 638 milyon metreküpe geriledi. Bu stokun 2 milyar 368 milyon metreküpü yer altı depolama tesislerinde bulunurken, 270 milyon metreküpü LNG terminallerinde saklanmaktadır.

Related Posts

BES havuzunda toplam fon büyüklüğü 1,4 trilyon liraya yaklaştı

Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sistemindeki (OKS) devlet katkısı ile katılımcı fon tutarlarının toplam büyüklüğü ilk çeyrekte 1 trilyon 391 milyar 501 milyon liraya ulaşırken, toplam katılımcı sayısı 17,3 milyona yaklaştı.

Borsa haftaya yükselişle başladı: 28 Nisan 2025 Pazartesi Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,26 yükselişle 9.457,25 puandan başladı.

Asya borsaları Çin hariç pozitif seyrediyor

Asya borsalarında, bölgedeki jeopolitik gelişmeler ile tarifelere ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında bulunurken, haftanın ilk işlem gününde Çin hariç pozitif seyir izleniyor.

Tatil sezonu öncesi rezervasyon dolandırıcılığı uyarısı

Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ergün Kılıç, yaklaşan tatil sezonu öncesinde erken rezervasyon yapmak isteyenleri, sahte internet siteleri nedeniyle yaşanabilecek dolandırıcılık riskine karşı uyardı.

‘Konak aşkı’, tasarruf dinlemedi

Kamuda Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kağıt üzerinde kaldı. İktidar ‘İtibardan tasarruf olmaz’ dedi.

S&P Türkiye’nin kredi notunu açıkladı…

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye’nin uzun vadeli kredi notunu “BB-” olarak teyit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir