Borsa İstanbul dünyayı ağırlayacak: WFE Zirvesi İstanbul’da!

“`html

Borsa İstanbul’un Uluslararası Etkinlikleri ve Rolü

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, küresel sermaye piyasalarının önemli aktörlerini bir araya getiren bu etkinliğin, sektördeki stratejik konuların tartışıldığı ve işbirliklerinin geliştirildiği saygın bir platform olduğu vurgulandı.

Her yıl, 90 ülkeden yaklaşık 250 üst düzey temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen bu programın, sermaye piyasalarının sorunları ve gelişimi konularında sektörde üretilen çözümlerin ele alınacağı önemli bir buluşma olacağı ifade edildi. Açıklamada, “Dolayısıyla dünya borsalarının ve takas kuruluşlarının yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek bu etkinlikte, küresel gelişmeler ve sektörün öncelikli meseleleri gündeme gelecektir.” denildi.

Borsa İstanbul’un 1992 yılından itibaren WFE’nin (Dünya Borsalar Federasyonu) aktif bir üyesi olarak, küresel ölçekte sektörel önceliklere katkıda bulunduğu da belirtildi.

İstanbul Finans Merkezi’nin tanıtımına yardımcı olacak etkinlikler arasında WFE Genel Kurulu ve Yıllık toplantısına ek olarak WFE Çalışma Komitesi ve Yönetim Kurulu toplantılarının da Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirileceği ifade edildi. Açıklamada, “Borsa İstanbul, son yıllarda ulaştığı uluslararası başarılar ve küresel sermaye piyasalarındaki etkin rolüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. 2021 ve 2024 yılında gerçekleştirilen WFE Genel Kurullarında, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesini temsil etmek üzere büyük bir çoğunluğun desteğiyle, iki dönem için üç yıllığına yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.” bilgileri paylaşıldı.

Borsa İstanbul’un Uluslararası Faaliyetleri

Açıklamada, Borsa İstanbul’un uluslararası arenadaki faaliyetlerinin, borsa altyapısı ve teknolojisinin geliştirilmesi, yabancı borsalara ihracı, karşılıklı yarar gözeten ilişkilerin kurulması ve bu ilişkilerin somut işbirliği projelerine dönüştürülmesi gibi konuları içerdiği vurgulandı. Ayrıca, “Yabancı yatırımcılara ve Türkiye sermaye piyasalarına yönelik yurt dışındaki tanıtım faaliyetleri, sorunlarına çözüm bulma ve bilgi aktarımı gibi çalışmalar, Borsa İstanbul’un bölgesel ve küresel düzeyde önemli bir merkez olma konumunu pekiştiriyor.” denildi.

Teknoloji Alanında Uluslararası İşbirlikleri

Borsa İstanbul’un, borsa altyapısı ve teknolojisinin geliştirilmesi konusundaki önemli adımları vurgulandı. Açıklamada, yurt dışındaki Nasdaq altyapısına sahip borsalara teknoloji desteği sağlandığı belirtildi. Hizmetler arasında, “İşlem Öncesi Risk Yönetimi (PTRM) uygulama arayüzünün geliştirilmesi, Endeks Yönetim Sistemi’nin optimize edilmesi ve veri denetimi hizmetlerinin sağlanması gibi unsurlar yer almaktadır.” bilgisi noktasında, Abu Dabi Borsası ile yapılan teknoloji anlaşması çerçevesinde yazılım desteği, eğitim ve bilgi aktarımı sağlandığı kaydedildi.

Yabancı Yatırımcılara Yönelik İşbirlikleri

Borsa İstanbul’un yurt dışındaki önemli finans merkezlerinde yatırımcı buluşmaları düzenleyerek, Türk sermaye piyasalarını tanıtma çabaları ön plana çıkartıldı. Açıklamada, “Toronto, New York, Chicago, Londra gibi merkezlerde gerçekleştirilen bu buluşmalarda, yatırımcılarla kapsamlı görüşmeler yapılarak, Türkiye’nin finansal fırsatları tanıtılmakta ve paydaşların sorunlarına çözümler sunulmaktadır.” denildi.

Uluslararası Kuruluşlarla İşbirlikleri

Borsa İstanbul’un, Dünya Borsalar Federasyonu’nun yönetim toplantılarına katılımı ve sektörün küresel gündemini takip etmesi, etkileşimi artırma çabasının bir parçası olarak değerlendirildi. Ayrıca, “Borsa İstanbul, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Borsalar Forumu’nda 2005 yılından beri sekretarya görevini yürütmektedir. Forum, borsa dijitalleşmesi, yapay zeka ve sürdürülebilirlik konularında bilgi alışverişine olanak sağlamaktadır.” bilgisi verildi.

Uluslararası Eğitim Faaliyetleri

Borsa İstanbul, yabancı borsalara eğitim ve danışmanlık programları sunarak önemli konularda hizmet vermektedir. Açıklamada, “Altın Akademisi gibi stratejik iş birlikleri ile Endonezya ve Mısır gibi ülkelerde eğitimler düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra, Afrika ve Orta Doğu ülkelerine yönelik de çeşitli toplantı ve seminerler gerçekleştirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Borsa İstanbul, uluslararası eğitim ve danışmanlık faaliyetlerine devam ederek bölgesel ve küresel etkisini artırmayı hedefliyor. Borsa İstanbul’un ev sahipliği yapacağı WFE Genel Kurulu ve Yıllık Konferansı, Türkiye’nin küresel finans merkezi olma hedefine katkı sağlayacak önemli bir fırsat sunacaktır.

“`

Related Posts

İşte Temmuz’un en ucuz sıfır otomobilleri

Sıfır otomobil fiyatları distrütörler tarafından güncellendi. Yeni fiyatlarla satışlar başladı.

TÜİK enflasyonu açıkladı: Emekliler merakla bekliyordu…

Ayrıntılar geliyor…

Türkiye’nin imalat sanayindeki dijital ve yeşil dönüşüme kadınlar liderlik ediyor

Türkiye’nin imalat sanayindeki dijital ve yeşil dönüşüme kadınlar liderlik ediyor

Çarsıya pazara ateş düştü! Vatandaş tezgahlara yanaşamaz oldu

Aksaray’da kapalı semt pazarında meyve ve sebze fiyatları esnafın ve alışverişe gelenlerin ortak şikâyet konusu oldu. Pazarcılar fiyatların daha da artacağını söylerken, vatandaşlar 500-600 lirayla bile temel ihtiyaçlarını zor karşıladıklarını dile …

İBB’nin spor alanındaki bazı ücretsiz hizmetleri paralı oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu bazı hizmetler, bugün itibarıyla paralı hale geldi.

ABD Senatosunda dev vergi paketi: 3,3 trilyon dolarlık tartışma başladı!

ABD Senatosu’nda kapsamlı vergi ve harcama tasarısı büyük tartışmalara neden oluyor. Tasarı, yapay zekanın düzenlenmesi ve sosyal politikalar konusunda partiler arası gerilimleri artırdı. Süreçte önemli siyasi çekişmeler yaşanıyor.