Bu haftaya damga vuran yapay zeka araçları!

Teknoloji Dünyasında Haftanın Yapay Zeka Keşifleri!

Teknoloji dünyasında her hafta yeni bir zeka sahneye çıkıyor! Yapay zekânın sınırlarını zorlayan, işimizi kolaylaştıran ve hayal gücümüzü tetikleyen en dikkat çekici araçlarla tanışmaya hazır olun. “Bir sonraki dijital devrim tam karşında olabilir” diyerek, bu haftanın en çarpıcı yapay zeka keşiflerini sizler için derledik. Yeni araçlardan haberdar olmak için CHIP’i sık kullanılanlarınıza eklemeyi unutmayın.


Norton Neo – Güvenli ve Akıllı Gezinme İçin Yapay Zeka Destekli Tarayıcı

Norton, güvenli ve akıllı gezinme için tasarlanmış ilk yapay zeka destekli tarayıcı olarak karşımıza çıkıyor. Standart bir tarayıcıdan daha fazlasını sunan Neo, adeta interneti gezerken size yardımcı olan bir arkadaş gibi davranıyor.


Leap – Güçlü Yapay Zeka Kodlama Ajanı

Bu güçlü yapay zeka kodlama ajanı yalnızca bir komutla tam yığın, üretime hazır uygulamalar oluşturabiliyor. Ortaya çıkan sonuçlar gerçekten etkileyici.


Hume AI – Yeni Sesli Yapay Zeka Deneyimi

Hume’un yeni sesli yapay zekası artık sadece sesinizi değil, konuşma tarzınızı ve dilinizi de taklit edebiliyor. Aylık 10000 karakter TTS’e ek olarak 5 dakika da ücretsiz EVI 3 kullanımı sunulmaktadır.


Snack – Yapay Zeka Prompt Hizmeti

Yapay zeka dünyasında prompt her şey demek. Snack, uygun prompt’ları sunarak sizlere yardımcı oluyor. Çoğu promptlar tamamen ücretsizdir.

Amazon Nova Sonic – Yeni Nesil Yapay Zeka Konuşma Sistemi

Amazon, ultra doğal diyaloglar ve sıfır gecikme ile yeni nesil AI Nova Sonic’i tanıttı. İngilizce, İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve Almanca dillerinde hem erkek hem de kadın sesleri destekleyen bu model, pek çok alanda kullanılabilir.


Clado AI – Yapay Zeka Destekli Arama Aracı

Clado AI, Dünya’daki 8 milyar insan arasından herhangi birini bulabileceğini iddia ediyor. Yapay zeka destekli arama aracı şu anda clado.ai adresinde yayında. Ücretsiz olarak her ay 10 arama yapabilirsiniz.


Decart MirageLSD – Gerçek Zamanlı Canlı Yayın Difüzyon Modeli

Decart Al’ın MirageLSD’si, dünyanın ilk gerçek zamanlı canlı yayın difüzyon modeli olarak dikkat çekiyor. Video akışlarını 40 milisaniyenin altında herhangi bir sahneye dönüştürerek 24 fps gerçek zamanlı üretim mümkün kılıyor.


RoboNeo – Yapay Zeka Görüntü İşleme Ajanı

Meitu, e-ticaret ve KOBİ’ler için bir YZI görüntü ajanı olan RoboNeo’yu piyasaya sürdü. Şu anda tamamen ücretsiz, hemen deneyin.

Traycer – Gelişmiş Yapay Zeka Kodlama Asistanı

VSCode gibi büyük kod tabanlarında etkili bir şekilde çalışan yeni, gelişmiş yapay zeka kodlama asistanlarından biri olan Traycer, dosya eşleme, bağımlılık izleme ve gerçek zamanlı analiz ile geliştirme görevlerini kod planlarına dönüştürmek için kullanılıyor.

FireGEO – Açık Kaynaklı SaaS Giriş Aracı

Firecrawl, hızlı web uygulaması geliştirme için açık kaynaklı bir SaaS giriş aracı olan FireGEO’yu kullanıma sunuyor. Geliştiricilerin kurulum aşamasını atlayıp geliştirmeye odaklanmalarını sağlar.

Related Posts

En az sevilen elektrikli otomobil markası belli oldu

İnsanların elektrikli araçlarda hangi markayı seçtiğini anlamak için yapılan bir ankette Tesla, 19 marka arasında sonuncu oldu.

İlaçlı içeceği tespit eden dövme: Temas edince renk değiştiriyor

Her 10 kadından biri hayatında en az bir kez “spiking” mağduru oluyor. Koreli bilim insanlarının geliştirdiği geçici dövme, içeceğe GHB maddesi karıştığında sarıdan kırmızıya dönerek anında uyarı veriyor.

Windows 11’e yeni ses paylaşım özelliği geliyor

Microsoft, birden fazla ses cihazında aynı anda ses çalma ihtiyacını karşılayacak yeni bir özellikle Windows 11’i güncellemeye hazırlanıyor.

Eğitimli köpekler koklayarak Parkinson hastalığını tespit etti

İngiltere’de yürütülen yeni bir araştırmada, özel olarak eğitilen köpeklerin Parkinson hastalığını koklayarak yüzde 98’e varan doğrulukla ayırt edebildiği ortaya kondu. Bu tespitin, hastalık semptomları ortaya çıkmadan yıllar önce yapılabildiği …

Gökbilimciler Kara Deliklerin Oluşumunda Alışılmadık Bir Yöntem Keşfetti: Evrenin En Büyük Gizemlerinden Biri Çözülüyor

Kara delikler, evrenin en gizemli ve en güçlü kozmik yapıları olarak bilim insanlarının uzun yıllardır en çok merak ettiği konulardan biri. Ancak NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu’nun sağladığı son veriler, kara deliklerin oluşum sürecine dair bugüne kadar bilinenlerin dışında, alışılmadık bir yolun varlığını ortaya koydu.

Sosyal medyadaki bot hesaplar tehlikesi

Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, “Yapay zeka çağında, bot hesaplar sosyal medya kullanıcılarını takibe alıp analizini gerçekleştirerek, kişinin sesini, görüntüsünü, kullandığı kelimeleri taklit edebiliyor. Bu tür hesaplardan şüphelenmek gerekiyor.” dedi.