Amasya’da şehit mezarlarına karekod uygulaması

Amasya’da Şehit Mezarlarında Karekod Uygulaması Başlatıldı

Amasya’da şehit mezarlarında karekod uygulaması hayata geçirildi. Şehitler hakkında detaylı bilgilere kolayca ulaşılmasını sağlayan bu uygulama, il genelinde 132 şehit mezarına yerleştirilen karekodlar aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Kullanıcıların telefonlarıyla okutabileceği karekodlar, Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine yönlendirerek şehitlerle ilgili bilgilere erişim imkanı sunuyor.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü kapsamında şehitlikte düzenlenen etkinlikte konuşan Amasya Valisi Önder Bakan, “Şehitlerimizin mezarlarına karekod uygulaması yaparak gelen vatandaşlarımızın telefonlarıyla okutup şehitlerimizin bilgilerine erişebilme imkanı sağladık.” dedi.

İl genelindeki 162 şehit mezarından 132’sinin uygulamaya entegre edildiğini belirten Vali Bakan, “Dijital dönüşüm ile geçmişi geleceğe taşıyoruz. Şehitlerimizin manevi değerlerini yaşatmak için bu adımı attık. Onlar için yapılan her hizmet minnet borcumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Vali Bakan, beraberindeki yöneticilerle birlikte şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak aileleriyle de sohbet etti.

Related Posts

Apple Watch satışları her yıl düşüyor

Apple’ın uzun yıllar başarılı satışlarla andığı Apple Watch’lar artık eskisi kadar satmıyor.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

iPhone 16E vs iPhone 16: Hangi model daha iyi?

Apple’ın son olarak piyasaya sürdüğü iPhone 16E modeli sahip olduğu özelliklerin yanı sıra temel farklılıklarıyla bilinen bir cihaz. Peki iPhone 16 ile kıyaslandığında durum nasıl? İşte bir sonraki telefonunuzu seçmeden önce bilmeniz gerekenler…

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.

Ormanların altındaki gerçek ortaya çıkıyor: Biyokütle uydusu göreve başladı

Avrupa Uzay Ajansı’nın yeni nesil uydusu, ormanların iç yapısını ilk kez bu netlikte görüntüleme kapasitesine sahip. 20 yıl sonra hayata geçen bu görev, iklim değişikliğiyle mücadelede yeni bir veri kaynağı sunuyor.

ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın reklam imparatorluğunu parçalamak istiyor

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), teknoloji devi Google’a karşı açtığı antitröst davasında önemli bir eşiği daha geçti. Mahkeme, şirketin dijital reklam teknolojileri alanında rekabete zarar verdiğine hükmetmişti. Şimdi ise gözler eylül ayında …