Ani Ölümlerin Nedeni ‘Kalp Gribi’ Olabilir

Profesörün Açıklamasına Göre Kalp Gribi Ani ve Beklenmedik Ölümlere Neden Olabilir

Son dönemde artan ani ölüm vakalarına dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, ağır egzersiz, spor ve ani heyecan gibi durumlarda kalp krizi benzeri belirtilerle karşılaşılabileceğini belirtti. Halk arasında ‘kalp gribi’ olarak bilinen durumun, çeşitli virüslerin neden olduğu kan plazma toksisitesinin sebep olduğu kalp damarları ve kasları üzerinde ciddi etkilere yol açarak kalp krizine benzer semptomlar gösterebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Şevket Özkaya, toplumda meydana gelen ani ölümlerin aslında kalp gribi vakaları olduğunu belirterek, çeşitli virüslerin solunum yollarına yerleşmesi sonucu akciğerlerde ve kalpte ciddi sorunlara yol açabileceğini vurguladı. Özellikle genç ve aktif çalışan gruplar arasında sıklıkla görülen bu durum, grip benzeri şikayetlerin ardından gelişen öksürük ve nefes darlığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özellikle 20 ila 50 yaş arasındaki erkeklerde daha sık ölümcül seyreden kalp gribi vakalarına değinen Özkaya, hastaların grip benzeri şikayetlerin ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı gibi belirtilerle acil servise başvurması gerektiğini belirtti. Erken teşhis ve tedavi ile iyileşme şansının yüksek olduğunu ancak vakaların geç fark edilmesi durumunda ani ölümlerle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / FURKAN ABREK ÜNAL – Sağlık

Related Posts

Bakan Işıkhan yeni düzenlemeyi duyurdu: 48 bin kanser hastası için umut olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nın ardından kamuoyuna duyurduğu kanser ilaçlarının geri ödeme listesine alınmasının detaylarını paylaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) geri ödeme listesine 5 yeni akıllı kanser ilacının eklendiğini belirten Işıkhan, bu düzenlemenin yaklaşık 48 bin kanser hastası için umut ışığı olacağının altını çizdi.

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.