Apple, Biden yönetiminin gönüllü yapay zeka önlemlerine bağlı kalmayı kabul etti

Apple, Biden yönetimi tarafından belirlenen gönüllü YZ güvenlik önlemlerine uymayı kabul eden diğer bazı teknoloji şirketlerine katıldı. Bu taahhüdü verenler, önyargılar gibi toplumsal risklerin işaretlenmesi; güvenlik açıklarının test edilmesi, yapay zeka tarafından üretilen görüntü ve seslerin filigranlanması ve güven ve güvenlik ayrıntılarının hükümet ve diğer şirketlerle paylaşılması dahil olmak üzere emniyet, güvenlik ve sosyal sorumlulukla ilgili sekiz yönergeye uymayı taahhüt ettiler.

Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI, Beyaz Saray’ın geçtiğimiz Temmuz ayında duyurduğu anlaşmayı ilk benimseyenler arasında yer aldı. Uygulanabilir olmayan gönüllü anlaşma, Kongre’nin yapay zekayı düzenleyecek yasaları kabul etmesinin ardından sona erecek.

Bu araçlar şirketin temel cihazlarında çalışacak ve önümüzdeki aylarda kullanıma sunulmaya başlanacak. Bu girişimin bir parçası olarak Apple, ChatGPT’yi Apple Intelligence’a dahil etmek için OpenAI ile işbirliği yaptı. Gönüllü uygulama kurallarına katılarak Apple, yapay zeka araçlarına yönelik düzenleyici incelemeyi engellemeyi umuyor olabilir.

Başkan Joe Biden yapay zekanın potansiyel faydalarından bahsetmiş olsa da, teknolojinin yarattığı tehlikeler konusunda da uyarılarda bulundu. Yönetimi, YZ şirketlerinin teknolojilerini sorumlu bir şekilde geliştirmelerini istediği konusunda netti.

Bu arada Beyaz Saray yaptığı açıklamada, federal kurumların Biden’ın geçen Ekim ayında yayınladığı YZ ile ilgili kapsamlı bir İcra Emrinde belirtilen 270 günlük hedeflerin tamamını karşıladığını söyledi.

EO, güvenlik ve emniyet tedbirlerinin yanı sıra raporlama ve veri şeffaflığı planları gibi konuları da kapsıyor. Beyaz Saray, kurumların bugüne kadar öngörülen tüm son tarihleri yerine getirdiğini söylüyor.

KAYNAK: HABER7
Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir