Enerjisa Üretim, ‘Her Fidan Bir Umut’ projesi ile Türkiye’nin ormanlarına 1 milyonu aşkın fidan dikiyor

Enerjisa Üretim, ‘Her Fidan Bir Umut’ Projesi ile, 2021 yılından bu yana 1 milyondan fazla fidan dikim hedefiyle Türkiye’nin orman varlığına güçlü bir katkı sağlıyor. Bu yıl 280 bin fidan dikmeyi hedefleyen Türkiye’nin lider özel sektör enerji üretim şirketi, oluşturduğu “enerjisauretimherfidanbirumut” web sitesi üzerinden santrallerinin ve yenilenebilir enerji projelerinin bulunduğu lokasyonlarda herkesi kendileri ya da sevdikleri adına ücretsiz olarak fidan katkısında bulunmaya çağırıyor.  

Enerjisa Üretim, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 26 santrali ve 4.000 MW’a yakın kurulu gücüyle ülkemizin enerji ihtiyacını karşılarken, yenilenebilir enerji projelerinin ve santrallerinin yer aldığı illerdeki fidan dikimleriyle Türkiye’nin ormanlaştırılmasına katkı sunuyor. Her yıl yaşının 10 bin katı kadar fidanı toprakla buluşturan Enerjisa Üretim, “Her Fidan Bir Umut” diyerek 2021 yılından bugüne gerçekleştirdiği hedefleriyle toplamda 1 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturuyor.

Fidanlar enerjisauretimherfidanbirumut web sitesi üzerinden kampanyaya katılan gönüllülerin katkılarıyla dikiliyor. Doğaseverler web sitesinde tercih ettikleri bölgeyi seçerek kendileri veya sevdikleri adına fidan dikilmesini talep edebiliyorlar ve karşılığında sertifikalarını indirebiliyorlar. Fidan dikimi herkesin katılımına açık şekilde ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Sitede Türkiye haritası üzerinden geçmiş dikim bilgilerine de yer veriliyor. 

Tüm doğaseverleri enerjisauretimherfidanbirumut web sitesi ve sosyal medya hesaplarından kampanyaya katılmaya çağıran Enerjisa Üretim, “2024 dikim hedefimizin bir parçası olmak için başvuru formunu doldur, dilediğin lokasyonumuzda gönüllü olarak senin adına da bir fidan dikelim” duyurusunda bulundu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx