Erdoğan: Hayvanlar Sahiplendirilirse ‘Uyutmaya’ Gerek Kalmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bugün mecliste de konuşulan sokak hayvanlarına yönelik ‘uyutma’ yasası ile ilgili “Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın” ifadesinde bulundu.

Erdoğan açıklamalarının devamında “Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm köpekler sahiplendirilsin. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını da belirtmek istiyoruz” diyerek ‘uyutma’ adımı ile ilgili görüşlerini aktardı.

“ÜLKELER TÜRKİYE’YE GELECEK VATANDAŞLARINI UYARIYOR”

Türkiye’de 4 milyon civarında sahipsiz köpek olduğu vurgulayan Erdoğan, “Gelişmiş hiçbir ülkede olmayan başıboş köpek sorunumuz var. Bazı ülkeler Türkiye’ye gelecek vatandaşlarını uyarmaya başladı. Bunun yanında Zoonoz (hayvanlardan insanlara bulaşan hastalık) riski de giderek artıyor. Biz doğum yapacak bir köpek için ordusunun yolunu değiştiren bir Peygamberin ümmetiyiz. Canlıya her zaman merhametle yaklaştık. Defalarca ifade ettim, siyaset ilkemiz bellidir. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü. Kimse bize merhamet üzerinden ders vermeye kalkmasın.” diyerek hayvanları ‘mal’ statüsünden çıkarıp ‘can’ statüsüne aldıklarını da belirtti.

“BİR SONRAKİ ADIMA İHTİYAÇ KALMAYABİLİR”

Erdoğan, “Sahipsiz köpek sayısını ‘yakala-kısırlaştır-sal’ metoduyla çözmek istedik ama bu bir çözüm olmadı. Bu sorunu köklü şekilde çözüme kavuşturmamız şart. Biz istiyoruz ki, barınaklara alınan tüm köpekler sahiplendirilsin. Eğer bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını da belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx