Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un Bodrum’daki otel projesi için karar verildi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu şirket tarafından Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapılması planlanan 5 yıldızlı “Maxx Royal Bodrum Otel” projesi için önemli bir gelişme yaşandı. Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek son şekli verildi. Rapor, halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde 10 gün süreyle görüşe açıldı.

ANKA’dan Esma Turan’ın haberine göre Projenin, Bodrum’un Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkisi’nde, 308 Ada, 1 ve 4 Parselde, 124 bin 021,35 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bakan Ersoy’un sahip olduğu Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği A.Ş. tarafından hayata geçirilecek olan otelin, 325 oda ve 750 yatak kapasitesine sahip olması öngörülüyor.

Doğal sit alanı ve orman alanı içinde kalıyor

Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) dosyasında yer alan bilgilere göre, Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yapılması planlanan 5 yıldızlı Maxx Royal Bodrum Otel projesi, çeşitli koruma statülerine sahip bir alanda gerçekleştirilecek. Proje alanı, Turizm Merkezi sınırları içinde, 2. Derece Doğal Sit alanı, III. Derece Arkeolojik Sit ve taşınmaz kültür varlığı statüsündeki Hellenistik Kule Yapısı ile tescilli eser koruma alanını kapsıyor. Ayrıca, proje alanının bazı bölümleri Orman Kanunu kapsamında orman alanı olarak değerlendiriliyor.

Proje bedeli 265 milyon 675 bin TL

Maxx Royal Bodrum Otel projesinin toplam bedeli 265 milyon 675 bin 303,42 TL olarak belirlendi. Proje alanının 25 bin metrekarelik kısmı, hazine adına tescil edilmiş turizm tahsisli alan (TTA) olup, bu alan için tahsis işlemi için ön izin talebinde bulunuldu. Ayrıca, 3 bin 819,83 metrekarelik bir bölüm ise Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği A.Ş.’ye ait özel mülkiyet olarak belirlendi.

Rapor halkın görüşüne açıldı

5 yıldızlı Maxx Royal Bodrum Otel projesi için 24 Temmuz’da nihai karar verildi. ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenerek son halini aldı. Rapor halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla 10 gün süreyle Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde görüşe açıldı.

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir