Nicolo Zaniolo, Galatasaray’dan ayrıldı! Transfer şartları belli oldu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’da Nicolo Zaniolo’nun ayrılık için geri sayıma geçtiği ortaya çıktı. İtalyan futbolcunun transferi konusunda Atalanta ve Galatasaray’ın anlaşma sağladığı kaydedildi.

Fabrizio Romano’nun haberine göre; Galatasaray ile Atalanta, Nicolo Zaniolo’nun satın alma opsiyonlu kiralık transferi konusunda anlaşma sağladı. Nicolo Zaniolo’nun kısa süre içerisinde sağlık kontrolünden geçeceği belirtildi.

Di Marzio’nun haberine göre; Atalanta’nın Nicolo Zaniolo için 3 milyon euro kiralama bedeli ödeyeceği kaydedildi. İtalyan yıldızın sözleşmesinde 16 milyon euroluk satın alma opsiyonu maddesinin bulunduğu belirtildi.

Nicolo Zaniolo’nun Atalanta’nın gelecek sezon oynayacağı maçların yüzde 60’ında oynaması halinde opsiyonun kullanılacağı aktarıldı. Öte yandan yapılan anlaşmada 2 milyon 500 bin euroluk bonus maddesinin bulunduğu kaydedildi.

Nicolo Zaniolo, geride kalan sezonda Aston Villa’da 39 maça çıkmıştı. 25 yaşındaki on numara, bu müsabakalarda 3 gol atma başarısı gösterdi. Aston Villa, Nicolo Zaniolo için Galatasaray’a 5 milyon euro kiralama bedeli ödedi.

Nicolo Zaniolo’nun Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027’de sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 20 milyon euro.

Genoa altyapısında yetişen Nicolo Zaniolo daha sonra Fiorentina altyapısı, Entella altyapısı, Inter altyapısı ve Roma’da oynadı. Galatasaray, 2022-2023 sezonu devre arasında 15 milyon euro karşılığında İtalyan yıldızı kadrosuna kattı.

Nicolo Zaniolo’nun transferinden elde edilecek kardan Galatasaray, Roma’ya yüzde 20 pay verecek. İtalya Milli Takımı’nda 19 maça çıkan Nicolo Zaniolo, 2 kez rakip fileleri havalandırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx