Sağlık meslek örgütleri: Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalı, angarya çalıştırma yasaklanmalıdır

Sağlık Meslek Örgütleri Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Açıklamada, “Bakanlığın olumsuz tavrına karşı bugün tüm sağlık kurumlarında üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz, iş bırakıyoruz. Birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin haftalardır sürdürdüğü mücadeleyi selamlıyoruz. İş bırakma eylemlerini sahiplendiğimizi ifade ediyoruz” denildi.

Sağlık Meslek Örgütleri Acil Çözüm Talep Ediyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası (ADO), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası’nın (AHESEN) içinde olduğu 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamaktaki sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Sağlık emekçileri yazılı dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

  • Toplumun Sağlığı İçin Çığlık Atıyoruz
  • Yöneticilerin Sorumluluk Alması Bekleniyor
  • Hekimler ve Hemşireler Destek Bekliyor

Etkili ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan ortak açıklamada, “Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek istiyor musunuz? Hekim, ebe, hemşire, sağlık emekçilerinin sorunlarını çözmek istiyor musunuz? Bizi duymak zorundasınız.” denildi.

Sağlık Sistemi İçin Önemli Talepler Sıralandı

Sağlık meslek örgütleri, sağlık sektöründeki sorunların çözümü için bir dizi talepte bulundu. Bu talepler arasında mobbingin önlenmesi, şiddet yasasının çıkarılması, angarya çalıştırmanın yasaklanması, ve sağlık emekçilerinin haklarının güvence altına alınması yer aldı. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla hasta randevularının uzatılması, nöbet yazımının düzenlenmesi gibi konular da dile getirildi.

Bu taleplerin hayata geçirilmesi durumunda sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanacağına inanan sağlık meslek örgütleri, halkı da desteğe davet etti. Kamu emekçilerinin vergi diliminin düşürülmesi konusunda da çağrıda bulunuldu ve “Bu saydıklarımız sadece bizler için değil, halkımızın da nitelikli ve erişilebilir sağlık hizmetine kavuşması içindir. Her kademede çalışan hekim, diş hekimi, ebe, hemşire, tüm sağlık emekçilerini bizlere katılmaya, halkımızı bizlerle dayanışmaya ve sesimize ses vermeye davet ediyoruz.” mesajı verildi.

Kaynak: ANKA

Haber görseli
Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • TIKLAYIN | Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • TIKLAYIN | Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • TIKLAYIN | Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • TIKLAYIN | Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • TIKLAYIN | 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.