Sony’den PS5 Pro için kafa karıştıran hamle!

Sony, bir süredir PlayStation 5 Pro’nun geliştirme süreciyle uğraşıyor. Bu kapsamda PS5’e kıyasla önemli performans artışları sunmak istiyor. Ancak ortaya çıkan son iddialara göre PlayStation 5’in bazı özellikleri gizlenmeye başladı. Örneğin, yeni PlayStation 5 kutusundan 8K logosu bulunmuyor.

PlayStation 5 kutularından 8K logosu kalktı

Sony, PlayStation 5’in kutusundan 8K desteğine ilişkin tüm ifadeleri sessiz sedasız kaldırmaya başladı. Daha önce konsolun 8K çözünürlüğe çıkış desteği sağladığı lanse ediliyordu. Ancak yenilenen PS5 kutularında yalnızca 4K ve 120Hz oynatmaya vurgu yapılıyor.

PS5 kutusunun ne kadar süredir yeni tasarımı kullandığı belirsizliğini korusa da, son birkaç ay içinde dağıtıma çıkmış gibi görünüyor. 8K’yı desteklediğini gösteren kutular bazı stoklar hala mevcut. Ancak Sony’nin resmi PlayStation sitesinde yer alan ambalajda 8K logosu bulunmuyor.

Sony’nin 8K desteğine ilişkin açıklamaları bırakma kararı bilinmiyor. 8K TV’nin pazarı oranı düşük olduğunu düşünürsek, şirket bu özelliği tanıtmanın şimdilik önemli olmadığına karar vermiş olabilir. Birçok oyuncu ise Sony’nin 8K yeteneklerini PlayStation 5 Pro’ya sakladığını düşünüyor.

Tabii 8K logosunun kutudan kaldırılması, PS5’in yeteneklerini etkilemiyor. Konsol hala 4K 120Hz ve 8K çözünürlük desteği sunuyor. İddialara göre PS5 Pro ise normal versiyona kıyasla görüntüleme hızında yüzde 45’lik artış sağlayacak. Ray-tracing performansı ise 3-4 kata kadar daha iyi olacak.

PlayStation 6 ile birlikte 8K desteğinin daha fazla önem kazanması mümkün gibi görünüyor. Bu da Sony’nin PS5 serisiyle 4K ve 8K’ya pazarlama yapmak istemediği anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx