TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: Futbol ülkelerinde artık bilimsel metotlar ön planda

Marmara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen ve 28-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Futbol ve Bilim Kongresi İstanbul’da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyon 3 gün sürecek.

Kongrede ilk günün ikinci bölümünde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi konuşma yaptı. Günümüzde pozitif bilimlerin sporun çok önemli bir parçası olduğunu anlatan TFF Başkanı Büyükekşi, “Futbolun bilimle olan ilişkisini derinlemesine inceleyen bu kongrenin Türk sporuna katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. İleri futbol ülkelerinde artık bilimsel metotlar ön planda. TFF olarak antrenör ve futbolcuların kişisel gelişimleri için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. TFF’nin desteklediği bu kongrede birbirinden önemli bilim insanlarının katkılarını önemsiyoruz. Futbol sadece sahada oynanan bir oyun değildir. Futbol, bilimin farklı disiplinleriyle yolu sürekli kesişen bir spor. Futbolcuların fiziki performanslarını artırmak, sakatlanmalarını azaltmak ve en yüksek derecede performanslarını göstermelerini sağlamak için bilim dünyası çalışıyor. Futbolcuların kariyerlerini uzatırken oyunun kalitesini de artırıyor. Bu oturumlarda elde edilecek çıkarımlar Türk futbolunun geleceği için önemli katkılar sağlayacak. Kongrenin 17 yıl aradan sonra düzenlenmesi için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Bilimi öne çıkaracak çalışmalar çok önemli. TFF olarak bilim için yapılacak çalışmalara katkı vermek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından Mehmet Büyükekşi’ye plaket takdim edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx