Uzmanlardan kritik uyarı: Sahte bebek mamaları tehlike saçıyor

Sahte Mamaların Bebekler Üzerindeki Zararları Uzmanlar Tarafından Uyarıldı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yakup Çağ, sahte mamaların bebeklerin sağlığı üzerindeki tehlikelere dikkat çekti. Doç. Dr. Çağ, bebek mamalarının üretim ve depolama süreçlerinin titizlikle yürütülmesi gerektiğini belirterek, “Gerçek bebek mamaları, dengeli bir içeriğe sahipken sahte mamalarda bu denge bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

“Bebeğinizin Sağlığı İçin Dikkatli Olun”

Bebeklerin büyüme ve gelişimlerine destek olmak amacıyla hazırlanan gerçek bebek mamalarının, bebeklerin özel ihtiyaçlarına göre formüle edildiğine vurgu yapan Doç. Dr. Çağ, sahte mamalarda bu dengenin bozulduğunu ve bebeklerde büyüme geriliği gibi sorunlara neden olabileceğini belirtti. Ayrıca sahte mamalardaki eksik elementlerin öğrenme güçlüğü ve dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açabileceğini aktardı.

“Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmeli”

Doç. Dr. Çağ, sahte mamaların üretim sürecinde hijyen kurallarına uyulmamasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Bu durumun bebeklerde sindirim sistemi hastalıklarından alerjik reaksiyonlara kadar geniş bir yelpazede sorunlara neden olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca sahte mamalarda bulunan ağır metallerin uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini de aktardı.

“Güvenilir Ürün Seçimine Önem Verin”

Ebeveynlere güvenilir mama seçimi konusunda tavsiyelerde bulunan Doç. Dr. Çağ, mamaların güvenilir kaynaklardan satın alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca mamaların üzerindeki kutu ve seri numaralarının kontrol edilmesi, sahte mamaların belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Related Posts

Kalça kırığı kader değil

Osteoporozun en çok korkulan sonucu kalça kırığıdır. Çoğu zaman bir düşme ile başlar ve hayat boyu sürecek sorunlar kalır. Kırıktan sonra ameliyat, uzun hastane süreçleri, yürüme kaybı ve bağımsızlığın yitimi söz konusu. Peki kimler daha riskte, ne yapabiliriz?

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

LGS Öncesi Kaygı Uyarısı Geldi!

LGS heyacanı sürüyor. Uzmanlar LGS’ye girecek adaylara ve ailelerine kaygı uyarısında bulundu.  Kaygınızı kontrol edemiyorsanız, çocuğunuzla vakit geçirmeyin!

Türkiye’de çocuklarda işitme kaybı oranı küresel ortalama iki katı!

Duymer İşitme Cihazları, çocuklarda işitme kaybı konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Şimdi Farkına Var, Yarına Ses Ver’ başlıklı bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte işitme cihazlarının kullanımı, adaptasyon süreci, çocuklarda işitme kaybının erken tanı ve teşhisin önemi gibi birçok konu ele alındı. Duymer CEO’su Salih Baz, “Türkiye’de her 1000 çocuktan 4’ü işitme kaybı yaşıyor” dedi.

Obezite stres ve teknoloji kullanımı kısırlık riskini artırıyor

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Onur Danacıoğlu, obezite, stres ve elektronik cihaz kullanımının üreme sağlığı açısından risk oluşturduğunu belirtti. Uzman Danacıoğlu, yaşam kalitesinin üreme sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.